Otkupna cena zlata

otkupna cena zlata

Problem sa zlatom i srebrom je u tome što se oni u prirodi nalaze u raznim legurama, odnosno sa raznim primesama drugih metala. Zato je i sama cena nakita određena čistoćom zlata. Cena otkupa zlata i srebra kojim se mi bavimo je takođe određena čistoćom zlata.

Analiza čistoće zlata vrši se da bi se odredilo koliki stepen zlata se nalazi u leguri od koje je napravljen nakit. Jedinica u kojoj se izražava čistoća zlata je karat. Skala koja služi za merenje čistoće zlata ima 24 odeljka, pa je tako 24-karatno zlato u stvari čisto zlato. Za nakit se uglavnom koristi 14-karatno zlato. Tako, za zlatne minđuše cena je određena u zavisnosti od toga koliko je karatno zlato.

Od toga koliko je karatno, zavisi i koliko košta gram zlata. Jedna od usluga koje pružamo svim svojim klijentima su otkup srebra, otkup zlata, ali i analiza čistoće metala od kog je sastavljen nakit koji klijent želi proda. Naše cene otkupa zlata su tako prilagođene činjenici koliko je zlato čisto. Za otkup zlata cena grama je jedinstvena i onda se ona množi sa težinom komada nakita.

Naša kompanija je veliki poštovalac nakita, jer smo svesni da je izrada nakita uvek bila prefinjen posao. Nekada su se izradom nakita bavili zanatlije i umetnici, danas se često pak kao i sve ostalo i nakit nastaje serijskom proizvodnjom. Ipak i dalje se ručna izrada nakita više ceni, a dizajnerski komadi dostižu najveće cene. Tako na primer dizajnerske zlatne minđuše cene se do neverovatnih vrednosti i mogu biti skuplje pri prodaji nego cena muške zlatne narukvice koja je serijski proizvedena, a znatno je teža.